За нас – Управителен съвет

Jodi Stewart-Miteva

Джоди Стюърт-Митева, Изпълнителен директор за България

Джоди Стюърт-Митева е служила като доброволец от Корпуса на мира от в България от 1999 до 2003 година. За тези четири години тя преподава по английски език и информационни технологии на повече от 1000 деца и възрастни.

Извън класната стая Джоди предприема различни инициативи сред общността, които помогат за повишаването на информираността за СПИН, трафика на хора, проблемите на жените, както и условията за живот в сиропиталищата цялата страна.

През 2001 г. Джоди започва своята дейност с ромите, като си сътрудничи с други доброволци и лидерите в ромската общност. Заедно те  създават мотивационни лагери, с които да помогнат на ромските младежи да научат повече за собствената си култура, история и наследство. Лагерите дават възможност на ромски младежи да намерят начините, по които биха могли да помогнат на своите общности, както и  и да се подпомогне процеса на развиващата се тогава демокрация в България. През 2003 г. Джоди допринася за разширяването на лагерите и това позволява на повече деца да участват. В резултат на това лагерът се провежда в три града в България. За нея е чест и привилегия да бъде част от нещо толкова специално и уникално. Едни от най-запомнящите се за Джоди моменти по време на нейната доброволческа служба в България включват работа й с ромската общност. Не е имало друга организация уили група, която да повлия на ромските младежи толкова положително и да ги мотивира така, както лагерите го направиха.

Създаването на Младежка фондация Арете – България гарантира устойчивостта на тези лагери, които толкова много вдъхновяват и мобилизират общността отделните нейни индивиди. Ромите са една от най-маргинализираните групи в българското общество и Арете им дава надежда. Тя дава възможност на ромските младежи да реализират своя потенциал и подпомага тези, които са показали знания и мотивация да продължат своето образованиеи да се превърнат в студенти. 

Джоди работи като Директор информационни технологии и маркетинг в организация с нестопанска цел в областта на гражданското образование във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ.

Можете да се свържете с нея на: jodi@areteyouth.org

Обратно към профилите борда на директорите

Блогът на нашата общност

  • Zaedno Napred
  • Forward Together

Абонирайте се за наша информация