Защото ние сме промяната

На четвъртата онлайн среща на Младежка фондация "Арете" по време на извънредното положение в страната, 24 ученици и студенти от цяла България получиха невероятната възможност да се запознаят с американеца Джеф Уорнър, който работи в "Тръст за социална алтернатива" като експерт по оценка. Той живее от 10 години у нас и помага на хората да достигнат максималния си потенциал.

По време на едночасовата среща, Джеф ни разказа за себе си и за това как смелостта и желанието му за развитие и приключения са го довели до тук.

През 2007 година пристига в България като доброволец в Корпуса на мира (US Peace Corps). След това става част от програма "Заедно в час" (Teach For Bulgaria), като ръководител на учителската подкрепа, целяща да вдъхнови младежи като нас.

Той е член и в борда на българо-американската комисия "Фулбрайт" и ни сподели, че всеки би се справил добре, ако получи справедлив шанс, и ще се радва да работи за постигането на положителна промяна и развитие на новаторството на младите хора.

Когато го попитахме какво го мотивира, Джеф ни сподели, че когато помогне на някой в нужда, това му носи вътрешно удовлетворение, като по този начин помага не само на общността, а и на себе си.
За него една от най-големите пречки, с които първоначално се е сблъсквал в работата си като преподавател и доброволец в България били езиковата бариера и предварителните му очаквания.

На срещата обсъдихме разликата между продукти и резултати, както и възможностите, които са пред нас. Всички ние научихме, че успеха се крие в задаването на правилните въпроси - това, което искаме да променим в нашата общност, по какъв начин бихме го променили и защо е необходимо да измерваме резултатите си . Научихме какво са малки проекти, обратни връзки, планиране и дългосрочен резултат. За пореден път се уверихме, че чрез упорити усилия от наша страна, ще реализираме целите си, защото ние сме тези , които носят промяната!

Принцеса Иванова

Comments

Archives

Search

Latest Tweet: @areteyouth

  • Twitter feed loading

Our Community Blogs

  • Zaedno Napred
  • Forward Together

Subscribe to our mailing list

Support Arete Youth Today.

Follow Us: