Доброволците на Младежка фондация „Арете“ и коледните им чудеса

Arete Youth

„Мотивирани младежи, които носят духа на позитивната промяна“ – това е определението, което описва общността на Младежка фондация „Арете“ – Доброволческата мрежа.

Към настоящия момент мрежата наброява над 300 членове, които са преминали през различни дейности на фондацията.

В настоящата статия ще откриете повече информация за проведените доброволчески инициативи, които бяха изпълнени в рамките на месец декември от нашите доброволци.
Екипът на Младежка фондация „Арете“ е горд с нивото на активност на нашата доброволческа мрежа. Мотивацията и желанието за промяна са основните движещи сили, които са отговорни за високата активност и желание за оказване на подкрепа в полза на ромската общност.

Вълшебната Kоледа на децата от ЦНСТ с. Бърдарски геран

Доброволческата група от град Бяла Слатина подготви коледна програма за децата от ЦНСТ с. Бърдарски геран, както и успя да събере финансови средства за закупуване на коледни играчки и подаръци. Освен подкрепа от Младежка фондация „Арете“ доброволците успяха да открият и съмишленици на местно ниво. Сдружение „Първи юни“ е партньор на нашите доброволци на територията на община Бяла Слатина. Ние сме сигурни в това, че нашите доброволци ще внесат топлина и радост в сърцата на всички дечица от центъра.

Ромските Дядо Коледа, Снежанка и джуджета

Съгласете се, че понякога е необходимо да влезем в изпълнението на определени роли, които да ни помогнат да стигнем до желаната от нас цел. Изпълнението на определена роля изисква предварителна нагласа и подготовка, както и създаване на ясен и стриктен план за действие.

Точно такива бяха стъпките на доброволческата група от гр. София. Стъпки, които доведоха до събирането на 140 деца от квартал Факултета, които представиха коледно тържество пред своите родители и за награда получиха коледни подаръци. Всички вярваме в Дядо Коледа и безплатните подаръци, поне Ние от екипът на Младежка фондация „Арете“, но за разлика от всички нас, доброволците от град София решиха да заложат на себе си. Те успяха да открият съмишленици и партньори, които да им окажат подкрепа в събирането на необходимите финансови средства за изпълнението на доброволческата инициатива.

Сдружение „Бъдеще за ромските деца“ беше основният партньор на нашите доброволци. Снимките от събитието са показателни за постигнатия успеха.

Коледният базар на доброволците от град Вълчедръм

В Северозападна България стават чудеса! Доброволческата група от гр. Вълчедръм успя да приготви вкусни и добре украсени коледни лакомства, които бяха представени на организирания от тях коледен базар. Събраните средства ще бъдат дарени на хора в нужда. Красиви, млади, амбициозни и упорити – това са характеристиките, които увенчават успехите на доброволците от град Вълчедръм.

Плюшена играчка = ЛЮБОВ

Да, точно така смятат доброволците ни от град Кюстендил. Любовта, според тях, се крие в малките неща. Доброволците дариха плюшени играчки на децата от ОДЗ „Мечта“ град Кюстендил. Радост, усмивки и задоволство греят в очите на всяко дете. И някак си това ни е напълно достатъчно, за да разберем, че се движим в правилната посока!

Екипът на Младежка фондация „Арете“ Ви пожелава Весела Коледа и щастлива Нова година.

Comments

Archives

Search

Latest Tweet: @areteyouth

  • Twitter feed loading

Our Community Blogs

  • Zaedno Napred
  • Forward Together

Subscribe to our mailing list

Support Arete Youth Today.

Follow Us: