Първа университетска визита

Arete Youth

Младежка фондация "Арете" организира първата за тази учебна година университетска визита. На слънчевия 9 март Американският университет в Благоевград отвори врати за нас. Ученици и студенти от Разлог, София и Плевен имахме възможност да присъстваме и на едно от най-важните за годината събития в университета-бизнес конференция, организирана от студентския бизнес клуб. Председател е нашият доброволец Мустафа Рамадан. Само след месец той завършва. От приятели знам, че студентите на Американския университет трудно се разделят с това прекрасно място. Модерни сгради, в които можеш да видиш хора да учат, хора да си почиват, да се наслаждават на свободното си време върху зелената трева, да гледат филми, да обсъждат бъдещите си проекти, да работят…Водещи лектори на два от панелите на този бизнес - форум бяха познатите ни лектори от лагерите „Заедно напред“ Алекс Балабанов и Маргарита Колчева. Да присъстваш на бизнес конференция, с едни от най-добрите мотиватори, треньори, обучители, си е повече от късмет. Едва ли всеки има възможността да черпи от опита и работата на тези хора.

Посетихме и лекция, специално организирана за нас, с цел да запознае бъдещите студенти с условията за кандидатстване в университета, системата, по която работи и да отговори на всичките ни въпроси. В библиотеката на университета, най-богатата на балканите, ни посрещнаха професорът по биология Уйлям Кларк  и Милостина Кръстева – студент в АУБ. Визитата бе с рекорден брой участници - 16, което направи посещението още по-ползотворно и вдъхновяващо.

Галина Исаева, ръководител на програма „Заедно напред“, се срещна  с доброволците на Разлог и Благоевград, обсъдиха трудностите, които ги съпътстват и бъдещите инициативи на доброволческите групи.

Ралица Петрова

Посещенията в университети се провеждат в рамките на  програма "Образователен и информационен център" по проект „Възможности за лидерство, образование и успех на ромите III",  финансиран от фондация „Тръст за социална алтернатива“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Младежка фондация „Арете“ и не отразяват непременно вижданията на фондация „Тръст за социална алтернатива“ или нейните партньори.

Comments

Archives

Search

Latest Tweet: @areteyouth

  • Twitter feed loading

Our Community Blogs

  • Zaedno Napred
  • Forward Together

Subscribe to our mailing list

Support Arete Youth Today.

Follow Us: