Мечтая да стана инженер

Кати Костадинова е от с. Литаково. Завършва XI клас с успех 5,93. Иска да учи в технически университет в инженерна специалност. Не се съгласява със стереотипа „Момичетата не могат да бъдат инженери“.  Казва, че е ученолюбива и борбена. Иска да покаже, че може и че ще успее. Дядо и  не е позволявал да учи след 8 клас, но тя вече е на финала на средното си образование.


Моето бъдеще е…

„Моето бъдеще е само и единствено в моите ръце. Всичко зависи от мен, но забелязвам, че ще ми е трудно. За да стане една млада девойка самостоятелна и независима, трябва да се бори за своето име и място в обществото. Трябва да отстоява своите, семейните, но и националните приоритети.
Мечтая да стана инженер. Трудна професия, но искам да уча. Не само заради специалността, а и за да покажа на хората около мен, че стига да иска нещо човек и стига да се бори за него, може да го постигне, независимо от това от какъв произход е. Вярвам, че произходът не е от значение, ако човекът е възпитан, образован и ако стои отговорно зад своите решения. А примери в тази посока има много. Искам да бъда един такъв пример – за себе си, за ромската общност и най-вече за своите бъдещи деца.
Мечтая в моето бъдеще да помогна и да покажа на всички хора с моя произход, че сме достойни българи, че трябва да учим и да се развиваме към по - добро. Защото това е най-важно за нас самите. Да сме възпитани, да имаме образование. Последното е скъпо, но както се казва, ако образованието се вижда скъпо на някого, нека пробва с невежеството.
Моето бъдеще…всеки млад човек мечтае за него. Всичко му предстои и той вярва в най-доброто. Вярва в своето достойно място под слънцето. Моето бъдеще започва днес. Всеки ден аз се старая в училище, извървявам пътя от моето село до града, в който уча, за да мога един ден да бъда полезна на моите деца, да стана пълноценна майка и да казвам с гордост: Аз съм това, което съм, благодарение на своите усилия, отговорност и упорит труд.“

Comments

Archives

Search

Latest Tweet: @areteyouth

  • Twitter feed loading

Our Community Blogs

  • Zaedno Napred
  • Forward Together

Subscribe to our mailing list

Support Arete Youth Today.

Follow Us: