„ А сега накъде?“

Arete Youth

На 28 март, екипът на Младежка фондация „Арете“ гостува в гр. Плевен, в ПГТ „Алеко Константинов“. Там се проведе първата за тази година среща „А сега накъде?“, по програма „Образователен и информационен център“.  "А сега накъде?" е мини семинар за младежи в горен курс на средно образование и кандидат-студенти.

Десетимата участници в срещата, ученици в гимназиална степен и бъдещи кандидат-студенти, получиха повече информация, къде и как да продължат своето образование във висше учебно заведение в България и чужбина, какви са условията за кандидатстване, кои са и какви специалности се изучават в университетите и колежите в България, какви са възможностите за получаване на стипендия и финансиране на ученето в системата на висшето образование, какви са възможностите за лична консултация в рамките на програма „Информационен и образователен център“.

Учениците имаха възможност да се запознаят и с програмата „Заедно напред“, която Младежка фондация „Арете“ изпълнява. Те първи научиха за предстоящите национални летни лагери за лидерски умения, за младежи от ромски произход, които ще се осъществят през лятото на 2019г. На срещата участниците се запознаха с условията за кандидатстване за лагерите, необходимите документи, както и със същността на лагера, програмата и мястото на събитието през това лято.

Доброволките Ралица и Жени споделиха своят опит като участници в двете програми „Заедно напред“ и „Образователен и информационен център“. Разказвайки техните преживявания, знания и умения, които са придобили чрез участието си на лагери, визити в университет и други дейности по програмите, двете доброволки вдъхновиха учениците да намират нови възможности пред тях.

Екипът на фондацията поднася своите благодарности на доброволката Жени, която помогна за организирането на тази среща, както и на училището домакин на тази среща – ПГТ „Алеко Константинов“.

Срещите се провеждат в рамките на  програмите  "Образователен и информационен център"  и „Заедно напред“ по проект “Възможности за лидерство, образование и успех на ромите III”, който се финансира от фондация „Тръст за социална алтернатива”. Изявленията и мненията, изразени тук принадлежат единствено на Младежка фондация „Арете“ и не отразяват непременно вижданията на фондация „Тръст за социална алтернатива“ или нейните партньори.

Comments

Archives

Search

Latest Tweet: @areteyouth

  • Twitter feed loading

Our Community Blogs

  • Zaedno Napred
  • Forward Together

Subscribe to our mailing list

Support Arete Youth Today.

Follow Us: