Инициативи на нашите доброволци

Arete Youth

В ОУ с.Беломорци, учениците чуха и видяха повече за Холокоста. Чрез презентация, снимки и разкази, доброволецът ни Божидар, успя да ги запознае с тази важна дата-27 януари международния възпоменателен ден за жертвите в този геноцид, в които са избити евреи и роми. Целта на събитието бе да напомня за тази човешка трагедия, за да не се позволява да се случи отново.

Доброволците в гр. Кюстендил, под патронажа на сдружение „ЛАРГО“ проведоха своята поредна десета Антиспин кампания по случай 14 февруари - денят на любовта, която премина с много позитивни емоции, игри, награди, песни и послания за любов. Своята кампания реализираха в партньорство с Читалище "Васил Левски".

През февруари месец, доброволците на младежка фондация „Арете“ от гр. София, продължиха своята инициатива от декември месец - мотивационна среща с ученици. Както бяха обещали нашите младежи продължиха да се интересуват от стремежите на дванадесетокласниците от професионална гимназия по текстилни и кожени изделия. В рамките на срещата, доброволците  направиха кратка програма на учениците, които пък споделиха на доброволците за техните притеснения относно матурите. Доброволците ни вярват, че най-малкото, което могат да направят е да им помогнат да се чувстват добре след всяка тяхна среща и да им дават кураж, че ще се справят с предстоящите трудности в училище, пък и в живота. Доброволците ще направят общ онлайн чат с тях, където да поддържат връзка и да им бъдат полезни с въпроси свързани с училище.

Младежите на Българска Божия църква, които са и доброволци на „Арете“ от град Разлог проведоха кампания по повод 8 март – международния ден на жената. С финансовата помощ на църквата, закупиха над 250 карамфила, които раздаваха с благи думи и благопожелания. Целта на кампанията им бе да доставят радост на ромските жени и да им припомнят колко цени са те и колко важна е тяхната роля в семейството. Повечето жени бяха трогнати от приятната изненада, тъй като сред тях имаше и такива, които никога не са получавали цветя за празника.

Това са малки истории за доброволчески инициативи, осъществявани от доброволци на Младежка фондация „Арете“, по програма „Заедно напред“ по проект “Възможности за лидерство, образование и успех на ромите III”, който се финансира от фондация „Тръст за социална алтернатива”. Изявленията и мненията, изразени тук принадлежат единствено на Младежка фондация „Арете“ и не отразяват непременно вижданията на фондация „Тръст за социална алтернатива“ или нейните партньори.

Comments

Archives

Search

Latest Tweet: @areteyouth

  • Twitter feed loading

Our Community Blogs

  • Zaedno Napred
  • Forward Together

Subscribe to our mailing list

Support Arete Youth Today.

Follow Us: