Информационни кампании по програми “Заедно напред“ и „Образователен и информационен център“

Arete Youth

Тази пролет, екипът ни осъществи още четири информационни кампании по програмите „Заедно напред“ и „Образователен и информационен център“. На тези срещи, разказваме на младежите как работи Младежка фондация „Арете“, кои сме ние и какво целим. Запознаваме учениците и бъдещи студенти за различните възможности, които допринасят за тяхното професионално, академично и лично развитие. Представяме националните летни лагери „Заедно напред“, които ще се осъществят през юли и август. Обсъждаме целите на лагерите, какво може да научат по време на лагерите, как да кандидатстват. Говорим си за инициативата „Връстници помагат на връстници“ и обсъждаме доброволчеството. По време на информационните кампании, участниците се запознават с възможностите за кандидатстване в университет, визити в университети, различни специалности, стипендиантски програми и възможността да имат ментор от университета.

На 20 май се срещнахме с над 30 момчетата и момичетата в с. Галиче, а домакини на нашата среща бяха СОУ „Христо Ботев“.  Активна роля в срещата взе нашата доброволка Евелина, която сподели с младежите за положителната промяна при нея, и нейното развитие след участието и в нашите програми.

На следващия ден, гостувахме в гр. Разлог, където се запознахме с младежи от ромската махала. Доброволката Саша, мотивира прекрасните младежи да се включат в програмите ни като възможност за тяхното развитие.

На 30 май, екипът на "Арете" гостува в Професионална гимназия по химични и хранителни технологии в гр. Пазарджик, където се срещна с над 30 ученици. Доброволките ни Александра и Ралица, разказаха от първо лице за своите преживявания по време на летните лагери "Заедно напред" и за възможностите по програмата "Образователен и информационен център".

На 4 юни, домакини на информационните ни кампании бяха регионалните ни партньори от сдружение "ЛАРГО" в гр. Кюстендил. Студентката Райна, много въодушевено разказа за нейния път от ученичка до студентка, и сподели за приноса на МФ „Арете“ за нейното развитие.

Благодарим Ви за домакинството, за организацията и за прекрасните младежи, с които ни срещнахте! Ползотворни срещи, на които вдъхновявахме и се вдъхновихме още повече!

Информационните кампании се провеждат по проект “Възможности за лидерство, образование и успех на ромите III”, който се финансира от фондация „Тръст за социална алтернатива”. Изявленията и мненията, изразени тук принадлежат единствено на Младежка фондация „Арете“ и не отразяват непременно вижданията на фондация „Тръст за социална алтернатива“ или нейните партньори.

Comments

Архив

Търсене

Latest Tweet: @areteyouth

  • Twitter feed loading

Блогът на нашата общност

  • Zaedno Napred
  • Forward Together

Абонирайте се за наша информация

Подкрепа младежта Arete днес.

Следвайте нас: