„Всички победи започват с победата над себе си“

Arete Youth

Вдъхновение. Блян. Емоция. Желание. Това са само част от думите, които описват концерта организиран от доброволците на Младежка фондация „Арете“ провел се на 17 май в Народно читалище „Н.Й. Вапцаров – 1866“ в гр. Благоевград. Главната цел на концерта бе да се съберат средства за организирането на петия подред лагер за  ромски момичета.

Знаейки, че не всеки старт е лесен, екипът на Младежка фондация“Арете“ решава да организира  първите лагери насочени само за ромски момичета, които търсят тази своя личностна победа. Мотивирайки ги да продължат своето образование и показвайки им, че те са една много важна и неизменна част от нашето общество, организаторите жънат успех след успех след всеки проведен лагер.

Бъдейки вдъхновени от тази кауза 12 момичета и момчета настоящи доброволци към Младежка фондация „Арете“ решиха по един по-нестандартен начин, организирайки концерт, да съберат средства за провеждането на петия лагер за ромски момичета. Носейки изкуството в себе си 12-те участници идващи от различни краища на България, успяха да накарат публиката да се смее и плаче. Сцената бе превзета с песни, музика, театрална игра и личностни преживявания на част от момичетата, които са имали шанса да бъдат част от тези лагери. „Лагерът напълно промени живота ми и ми даде нужната сила да покажа на света какво мога“ – сподели през сълзи на сцената София Муграби, студентка в специалност „Икономика и бизнес“ към  УНСС. 

Публиката се наслади на певческите умения на Николай Кирчев, Даниела Самири, Анна Делчева и победителят от третия сезон на предаването „България търси талант“, Томас Томов. За това публиката да усети магията на театралното изкуство се погрижиха студентките по театрално изкуство Донка Кьосева заедно със свои колежки и Донка Асенова. Също така публиката имаше шанса да се наслади и на част от представлението „Цигански колела“, на  актрисата Наталия Цекова. Момчетата от оркестър „Мераклии“ с ръководител Николай Кирчев от своя страна забавляваха публиката с част от своя репертоар. Най-емблематичното им изпълнение бе ромската песен „Хедерлези“. За да споделят своите преживявания от лагерите за момичета, дойдоха Александра Кирилова, бакалавър по Връзки с обществеността, Алисия Костадинова, студентка в специалност „Психология“ към ЮЗУ „Неофит Рилски“ в гр. Благоевград и София Муграби,  студентка в специалност „Икономика и бизнес“ към  УНСС.  Водещи на концерта бяха Ралица Петрова и Георги Кирилов.

След цялата тази палитра от  песни, актьорска игра, личностни истории и музика участниците успяха да съберат солидната сума от 210лв. Тези парични средства ще бъдат вложени в провеждането на петия и единствен по рода си лагер за ромски момичета.

„Всички победи започват с победата над себе си.“ – твърди руският писател, Леонид Леонов. За ромските момичета победата се изразява в това да повярват в себе си и да дадат старт на своята кариера придобивайки нужните знания и умения.

Мустафа Рамадан

Снимки от концерта можете да видите ТУК, а снимки от случващото се зад кулисите - ТУК

Comments

Archives

Search

Latest Tweet: @areteyouth

  • Twitter feed loading

Our Community Blogs

  • Zaedno Napred
  • Forward Together

Subscribe to our mailing list

Support Arete Youth Today.

Follow Us: