Курс по английски език в Централноевропейския университет в Унгария

Arete Youth

Екипът на Младежка фондация „Арете“, организира и проведе две информационни срещи за представяне на програма за академично развитие на ромите на Централноевропейския университет, Будапеща. Срещите се случиха в гр. София и гр. Благоевград, където студенти имаха възможността да се срещнат с Мария Нергеш, която е координатор на програмата. Тя представи същността на програмата - Roma Graduate Preparation Program, за която могат да кандидатстват студенти от ромски произход, с бакалавърска степен или завършващи такава през тази учебна година. Програмата включва интензивен 10 – месечен курс по английски език, и подготовка за магистърска степен в Централноевропейския университет в Унгария.  Срокът за кандидатстване е 30 април. Подробности за програмата има и на следния сайт

Мария Нергеш, запозна участниците в срещата със специалностите за изчуване в магистърска степен, които ЦЕУ предлага, както и възможностите за стипендия. Атанас Стоянов, който е преминал през тази програма и е завършил магистърска степен на образованието си в ЦЕУ, сподели с участниците в срещата за неговия опит и възможностите, които предоставя програмата. От своя страна студентите, участващи в срещата задаваха своите въпроси относно процесът на кандидатстване за програмата, интензитета на програмата, броя на участниците и всичко, което ги вълнува.

Младежка фондация „Арете“  работи по проект “Възможности за лидерство, образование и успех на ромите III”, който се финансира от фондация „Тръст за социална алтернатива”. Изявленията и мненията, изразени тук принадлежат единствено на Младежка фондация „Арете“ и не отразяват непременно вижданията на фондация „Тръст за социална алтернатива“ или нейните партньори.

Comments

Archives

Search

Latest Tweet: @areteyouth

  • Twitter feed loading

Our Community Blogs

  • Zaedno Napred
  • Forward Together

Subscribe to our mailing list

Support Arete Youth Today.

Follow Us: