Доброволците от Бяла Слатина с благотворителна инициатива

Arete Youth

Вдъхновени след лагерите това лято, към доброволческата ни мрежа се присъединиха още младежи от страната. Показвайки им по време на лагерите какво правят нашите доброволци, младежите от гр. Бяла Слатина се мотивираха да правят добри дела в полза на общността. На една от срещите им, планирайки какво точно да направят, една от доброволките споделила, че не е сигурна до колко ще бъде активна заради здравословен проблем, който има и предстояща операция. Тогава им хрумва идеята да организират благотворително събитие, в помощ на нея – Ели. Това е първата им доброволческа инициатива с благотворителен характер. Младежите с помощта на съмишленици, родители, майки от Майчиния център в Бяла Слатина и подкрепа от МФ „Арете“ организираха Хелуин парти. Изключително радостни споделят, че успяха да съберат сумата от 350 лева, която връчиха на Ели.

Много ентусиазирани и щастливи, младежите разказват, че не са очаквали да съберат такава сума. Споделят, че е имало хора, които са дошли на партито само да пуснат пари в кутията и са си тръгвали. От друга страна самото парти е било организирано с различни игри за младежите, които много са се забавлявали. Чрез тази инициатива, доброволците от гр. Бяла Слатина искаха да помогнат на момиче от техния етнос, което има мечти. Те вярват, че мечтите й ще се осъществят. От друга страна, чрез тази инициатива те заявиха, че „младежите не вършат само глупости“. Ами, така е!

Това е доброволческа инициатива, осъществена от доброволци на Младежка фондация „Арете“, по програма „Заедно напред“ по проект “Възможности за лидерство, образование и успех на ромите III”, който се финансира от фондация „Тръст за социална алтернатива”. Изявленията и мненията, изразени тук принадлежат единствено на Младежка фондация „Арете“ и не отразяват непременно вижданията на фондация „Тръст за социална алтернатива“ или нейните партньори.

Comments

Archives

Search

Latest Tweet: @areteyouth

  • Twitter feed loading

Our Community Blogs

  • Zaedno Napred
  • Forward Together

Subscribe to our mailing list

Support Arete Youth Today.

Follow Us: