Обучение за доброволци от 15 до 17 ноември 2019г

Arete Youth

Младежка фондация „Арете“ - България кани доброволци от младежката мрежа на обучение, което ще се проведе в периода от 15 до 17 ноември 2019 г.,  гр. София

Срок за кандидатстване: 5 ноември 2019 година

Младежка фондация „Арете“- България организира обучение за доброволци. Цели на обучението са да интегрираме новите членове на доброволческата мрежа на МФ „Арете“ и да изградим и развием капацитет за планиране и провеждане на доброволчески инициативи на местно и национално ниво.

Обучението ще помогне на новите членове да разберат концепцията за доброволчеството и да осъзнаят своята роля и отговорности в рамките на мрежата. Ще си говорим защо доброволчеството е ценност. Освен това обучението ще предостави на доброволците и необходимите инструменти и умения за успешно реализиране на доброволчески инициативи. По време на обучението, участниците ще научат как се пише, управлява и изпълнява малък проект, като след обучението ще имат възможност да кандидатстват за малък грант към фондацията ни, в полза на местната общност.

Профил на участниците:
- Младежи от 16 г. до 25 г., участвали в младежките лагери „Заедно Напред“ и
настоящи доброволци към младежката мрежа на фондация "Арете".
- Да имат желание да участват в доброволчески инициативи и в провеждането на дейности по програма „Заедно напред“ 
- Да имат желание да работят с връстници и да популяризират дейностите на младежката мрежа към фондация „Арете“ - България.

Как да кандидатствате за обучението? Попълнете  електронния формуляр (тук) до 5 ноември 2019 г.
 
Ще бъдат избрани 35 участници за обучението. При голям брой желаещи за участие, Младежка фондация „Арете“ - България си запазва правото да покани най-активните доброволци и участници от лагерите.

Обучението ще се проведе в гр. София, хотел „Симона Арт“.

Всички младежи, кандидатствали за участие в обучителния семинар, ще получат информация за резултатите на 8 ноември 2019 г.

На одобрените участниците ще бъдат покрити разходите за път, настаняване, храна и обучителни материали. Разходите за път ще бъдат възстановени само срещу предоставен билет за пътуване с автобус или влак. Одобрените участници, трябва да попълнят и донесат Декларация за лични данни -1) Декларация за лица до 18г и 2) Декларация за лица над 18г.

За контакт и допълнителна информация:

Галина Исаева
тел: 0878 744 463            
тел: 02/980 90 21,
e mail: galina@areteyouth.org

Обучителният семинар се провежда в рамките на  програма "Заедно Напред", по проект “Възможности за лидерство, образование и успех на ромите III”, който се финансира от фондация „Тръст за социална алтернатива”. Изявленията и мненията, изразени тук принадлежат единствено на Младежка фондация „Арете“ и не отразяват непременно вижданията на фондация „Тръст за социална алтернатива“ или нейните партньори.

Comments

Archives

Search

Latest Tweet: @areteyouth

  • Twitter feed loading

Our Community Blogs

  • Zaedno Napred
  • Forward Together

Subscribe to our mailing list

Support Arete Youth Today.

Follow Us: