Обучителен семинар за доброволци от младежката мрежа

Arete Youth

Младежка фондация „Арете“ - България кани доброволци от младежката мрежа на обучителен семинар, който ще се проведе в периода от 9 до 11 ноември 2018 г.,  Арт хотел „Симона“.

Срок за кандидатстване: 24 октомври 2018 г.

Цели на семинара са да интегрираме новите членове на доброволческата мрежа на МФ „Арете“ и да изградим и развием капацитет за планиране и провеждане на доброволчески инициативи на местно и национално ниво.

Обучението ще помогне на новите членове да разберат концепцията за доброволчеството и да осъзнаят своята роля и отговорности в рамките на мрежата. Освен това обучението ще предостави на доброволците и необходимите инструменти и умения за успешно реализиране на доброволчески инициативи; ще развие междуличностни и социални умения.

Профил на участниците:
- Младежи от 16 г. до 25 г., участвали в ромските лагери „Заедно Напред“ или настоящи доброволци към младежката мрежа на фондация "Арете".
- Да имат желание да участват в доброволчески инициативи и в провеждането на дейности във връзка с информационната кампания за национални лагери "Заедно Напред" 2019.
- Да имат желание да работят с връстници и да популяризират дейностите на младежката мрежа към фондация „Арете“ - България.

Как да кандидатствате за обучителния семинар?
Попълнете  електронния формуляр до 24 октомври 2018 г. Участниците под 18 г., моля да  попълнят и Декларация от родител-настойник, а участниците над 18 години моля да попълнят Декларация за лични данни. Електронният формуляр попълнете ТУК.

Ще бъдат избрани 35 участници за обучението. При голям брой желаещи за участие, Младежка фондация „Арете“ - България си запазва правото да покани най-активните доброволци и участници от лагерите.

Всички младежи, кандидатствали за участие в обучителния семинар, ще получат информация за резултатите на 31 октомври 2018 г.

На одобрените участниците ще бъдат покрити разходите за път, настаняване, храна и обучителни материали. Разходите за път ще бъдат възстановени само срещу предоставен билет за пътуване с автобус или влак.

За контакт и допълнителна информация:

Райчо Василев
тел: 0878 744 463            
тел: 02/980 90 21, e mail: raycho@areteyouth.org

Обучителният семинар се провежда в рамките на  програма "Заедно Напред", по проект “Възможности за лидерство, образование и успех на ромите III”, който се финансира от фондация „Тръст за социална алтернатива”. Изявленията и мненията, изразени тук принадлежат единствено на Младежка фондация „Арете“ и не отразяват непременно вижданията на фондация „Тръст за социална алтернатива“ или нейните партньори.

Comments

Archives

Search

Latest Tweet: @areteyouth

  • Twitter feed loading

Our Community Blogs

  • Zaedno Napred
  • Forward Together

Subscribe to our mailing list

Support Arete Youth Today.

Follow Us: